. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Nyári találkozás
2012-08-08 10:27:39
Nyári találkozás

Nyári találkozás

A nagy nyári szabadságolások idején „kihalnak a városok”, de az éppen hazalátogató, régen látott kedves ismerőssel azért néha összefuthat az ember a ceglédi utcán.










Így történt ez nemrégiben, hogy Kovácsné Csonki Katalin, a Kossuth Művelődési Központ közelmúltban megvalósított pályázatának egykori Európai Uniós programmenedzsere, itthon tartózkodott pár napig. Mint mondta, nem családi látogatásra érkezett, ugyanis a Hágai Magyar Iskola tanára, az Amszterdami Magyar Iskola szervezője és tanára és a Hollandiai Magyar Szövetség ajánlásával vett részt a Balassi Intézet által szervezett „Magyar Iskolák Világtalálkozója” programsorozaton, ahová közel 100 magyartanárt vártak a 4 kontinensről.


Találkozó és továbbképzés a diaszpórában élő magyartanárok számára, ahol egy érdekes és szerethető mai Magyarországotmutattak be a jelenlevőknek. A résztvevők és az Intézet munkatársai közösen gondolkodtak azon például, hogy hogyan lehet egy harmadik és negyedik generációs magyar származású fiatal érdeklődését felkelteni – és majd fenntartani – országunk iránt. A nyelvoktatás és a magyarságismeret összekapcsolása a kulturális élményekkel – lehet az az út, amihez a Balassi Intézet kínálja a programokat és a segítséget – fejezte be rövidke élménybeszámolóját Kovácsné Csonki Katalin, akinek jó pihenést kívánva megköszöntem a tájékoztatást.


Jó tudni, hogy van egy ceglédi is a magyar nyelv és kultúra követei között.

 

Hédi 

Utoljára frissítve: 2012-08-08 10:28:44

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>